Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vinprovning med naturvin

2020-05-24 @ 16:00 18:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda.

Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att hos naturviner sker vinifieringen med druvans vildjäst. Den blir därför helt utan kemiska tillsatser. Bland annat gör detta att naturviner och processat vin har olika smak, där vinets naturliga arom framkommer mer hos naturviner.

Det är kanske den naturliga aspekten av vinet som gör naturvin till en växande trend som många älskar. Jag gillar till exempel den rena, fruktiga smaken som är svår att hitta i andra viner. En sak är tvärsäker – naturvin är inte en slätstruken, opersonlig produkt!

Under vinprovningen så tipsar jag även om den bästa maten och tillbehören till vinerna samt bjuder på en del smakbitar som går hand i hand med vinernas unika arom. Vi kommer tillsammans att prova och lära oss om 5 – 6 olika naturviner.