Prova en torr sherry för över 100 kr (för halvflaskan) till detta och du kommer att gå i spinn. Inte minst för att sherryn är galet god. Torr sherry kan man i princip dricka till allt som innehåller mandlar. Prova!
Mynta är lätt som en plätt att odla. Den växer nästan oavsett vad man gör med den. Nåja. Odla i kruka är bäst då den annars sprider sig ohämmat.
4 portioner
Det här behöver du:
Nässelfalafel:
400 gram kokta kikärtor
2 dl späda nässelblad
1 kruka gräslök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 spansk peppar
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk torkad koriander
salt och peppar
olja till friteringRostad broccoli:
1 bukett broccoli
1 msk rapsolja
salt och pepparMyntayoghurt:
1 näve mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1 skvätt saft från en citron
salt och pepparGör så här:
Kör alltihop i en mixer. Forma falafeln med två skedar. Fritera på hög
värme, minst 180°. Om falafeln löses upp i oljan och faller isär kan du
höja värmen.Rostad broccoli:
Skär broccoli i små buketter och bitar. Lägg på en ugnsplåt. Ringla olja
över och smaksätt med salt och peppar. Rosta i ugn 15 min i 190°.Myntayoghurt:
Skär eller riv myntan smått. Blanda samman allt.Tid: 60 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: