Snudd på varenda gång jag bakar bröd (och jag bakar i snitt två gånger i veckan) så gör jag pizza också. Detta är en favorit på våren och försommaren. En frisk sauvignon blanc blir utmärkt.
4 portioner
Det här behöver du:
1 sats deg till nässelbröd:
5 dl siktad dinkel
2 dl grahamsmjöl
1 dl förvällda och grovt hackade nässlor
1 msk nyponskalspulver
5 dl vatten
1 dl linfrö
8 g jäst
0,5 msk saltTopping:
1 dl förvällda, urkramade nässlor
1 dl tomatsås
2 röda lökar
getost
oregano och timjan
rapsolja
Gör så här:
Häll mjölet i en bunke och rör ner vatten, jäst, linfrö, nässlor, nyponskalspulver
och salt. Rör om ordentligt och plasta in. Låt stå 5 tim i rumstemperatur.
Ta upp degen ur bunken och lägg på inoljad arbetsyta. Vik ihop degen och tryck ner den flera gånger, lägg tillbaka i bunken, plasta in och ställ i kylen över natten.
Skala och skär löken i ringar. Värm ugnen till 250°. Bryn löken i rapsolja
7 min tills den blir glansig. Dela degen i åtta bitar och knåda ut
den på bakplåtspapper. Bred först ut tomatsåsen på degen. Fördela
toppingen på pizzadegen och skjutsa in pizzan och bakplåtspapperet
på bakstenen i ugnen. Grädda ca 10 min.Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: