Jag älskar riesling och som vegetarian blir det lätt obesvarad kärlek. Riesling älskar nämligen salt, citron, fisk och skaldjur. Denna rätt är framtagen speciellt för krispig och torr riesling.
4 portioner
Det här behöver du:
2 st fänkål
2 gula lökar
1 dl solrosfrön
0,5 dl cava Privat Brut
1 citron
olivolja
rapsolja
pasta
salt och peppar
Gör så här:
Skär bort eventuella fula delar från fänkålen och skär den i mindre bitar – spara fänkålsdillen. Finhacka löken. Fräs först lök i rapsolja 5 min, rör sedan ner fänkålen och fräs ytterligare 2 min. Låt svalna.Häll i vinet och sänk värmen. Låt puttra i 6 min. Blanda saften från en citron med lite olivolja, salt och peppar och blanda ner dressingen
i grönsaksfräset. Smaka av och servera med pasta och toppa med fänkålsdillen.
Tid: 30 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: