Image

PETERS EGNA NATURVINER

Här kan du följa mina egna vinprojekt. En resa där jag steg för steg skapar naturviner utifrån frukter och bär.

Naturvin görs utan hälsovådliga tillsatser och utan manipulation. Odlingen sker ekologiskt eller biodynamiskt, utan användning av farliga växtgifter (pesticider) på samma sätt som för ekologiska viner. Men, till skillnad mot »industriviner« och ekologiska viner, så sker vinifieringen med vildjäst och utan syntetiska, kemiska tillsatser. 

Alla ()
Äppelvin ()
Naturvin av vindruvor ()
Plommonvin ()
Peters flädervin ()
Rabarbervin med jordgubbar ()
Vinbärsvin ()

70 liter vin för 60 kr

Nu har jag gjort ca 70 liter eget naturvin på bär, frukt och blommor. Det ligger nu för lagring minst 2 år på flaska. 9 liter vildäppelvin står...

Tillsatser i vin

I konventionell vintillverkning får 63 tillsatser och processhjälpmedel användas. Vid odlingen används normalt kemiska bekämpningsmedel...

Lagring gör egna vinet bättre!

Mina viner ska lagras minimum två år innan jag betraktar dem som färdiga, gärna mer. Jag kommer att provsmaka dem upp till fem års ålder. Min...

Pet Nat Plommonvin

Nu när min vildjästkultur är klar efter fem dar så var det så dags att göra bubbelvin a la Pet Nat. 1 msk vildjästkultur i flaska 1 med...

Bakterier i vin

Jästen som finns på bärskalen kommer att sätta igång jäsningen. Andra bakterier kommer också att gå igång men de är goda och kommer att gynna...

Naturvin på bär

Lättast är att göra eget vin på bär. De har redan en bra balans av sötma och syra och är lätta att odla. Nästan alla bär blir bra men jordgubbar...

Rabarbervin med jordgubbar recept

2 kg rabarber 0,5 kg jordgubbar  1 kg socker  4 liter vatten Skär rabarbern i bitar, mosa jordgubbarna och gör en sockerlag. Häll...

Vinbärsvin recept

ger ca 6 liter vin 2 liter svarta och röda vinbär. 3 stjälkar skivad rabarber, 1 skivad citron. 1,5 kg socker. 6 liter vatten. Inget jäst eller...

Peters flädervin recept

Ger ca 6 liter vin, färdigt för lagring aug 2020 25 fläderblommor 1.5 citron 1 kg strösocker 6 l vatten Lägg fläderblommor, skivade citroner i...

Äppelvin recept

Äppelvin Start 13 okt 2020 40 små vildäpplen småskuret.  1 banan, mosad 1 citron skivad. 8 frostnupna nypon, skivade 10 liter vatten....

Naturvin av vindruvor

2,8 kg vindruvor vin 17 sep skördade, mosade jag druvorna i plattunna med kvistar och allt. Efter 2 dar började det jäsa. 24 sep silade jag och...

Plommonvin recept

Start: 9/9 2020. Silat och sockrat: 14/9. Silat i fin sil 29 sep. 1 kg plommon 0,5 kg krikon 2 citroner 8 liter vatten (1,5 kg socker) Mosa...

Naturvin och bokashi

Vad har eget naturvin med bokashi att göra? Förvånansvärt mycket. Båda är naturliga processer som jobbar med naturen – inte mot den. Goda...