Prova naturvin

naturvin

Det finns platser kvar till min vinprovning med naturviner den 16 april i Gamla Stan. Passa på att prova naturvin; rött, orange och vitt. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på systembolaget och lyfter fram dolda pärlor. För visst finns här riktiga läckerheter att upptäcka. Somligt smakar udda och annat fantastiskt bra, eller rakt av märkligt. Naturvin lämnar få oberörda.

Naturvin görs utan hälsovådliga tillsatser och utan manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt, utan användning av farliga växtgifter (pesticider) på samma sätt som för ekologiska viner. Men, till skillnad mot »industriviner« och ekologiska viner, så sker vinifieringen med druvans vildjäst och utan syntetiska, kemiska tillsatser. Bland annat detta gör att naturviner smakar annorlunda. Vissa älskar det, andra inte. Jag gillar den rena, fruktiga smaken. Men en sak är tvärsäker – naturvin är inte en slätstruken, opersonlig produkt!

Under provningen så tipsar jag om den bästa maten till vinerna och bjuder även på en del smakbitar. 5-6 olika naturviner provas.

Anmäl dig till provningen här.

Dela vidare: