En syrlig och frisk rabarbersallad med sparris och feta som smakar som ingen annan. Olika rabarber är olika syrliga – smaka dig fram till rätt balans. Rosé-bubbel eller en fruktig rosé passar bra.
4 portioner
Det här behöver du:
500 g rabarber, tunt skivad
2 cm färsk riven ingefära
500 g grön sparris
5 skärbönor
1 dl böngroddar
0,5 dl pumpakärnor
5 dl blandad sallad
1 liten näve mynta
200 g fetaostDressing:
3 msk saft av citron
1 tsk honung
0,5 tsk salt
6 msk god olivoljaGör så här:
Bryt av den nedre hårda delen av sparrisen. Skär den på snedden i 3 cm tjocka bitar. Skär bönorna på samma sätt. Fräs bönor och sparris
i smör eller olja i stekpanna. Låt svalna.Blanda samman rabarber, böngroddar, hackad mynta och riven ingefära med dressingen. Låt stå.
Skölj salladen, torka den och lägg ut den på ett stort fat. Smula fetaost över. Fördela sparrisen och bönorna över. Fördela dressingen över hela fatet. Strö pumpakärnor över.
Vinrekommendation: Rosévin.
Tid: 30 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: