Rödbetsvin recept

Rödbetsvin med banan och citron. I alla recept jag sett har de börjat med att koka rödbetorna. Då dödar de vildjästen. Så gör inte jag. Jag jobbar med naturen och dödar inte kors och tvärs och hit och dit.

Vin på Rödbetor, bananer och citroner

8 ekologiska rödbetor

6 ekologiska bananer

2 ekologiska citroner

Start: 8 feb 2021. Riv rödbetorna grovt. Mosa bananerna grovt och skiva citronerna. Blanda ner i ett jäskärl. I med 12 liter vatten. På med lock och jäsrör. Och nu ska skal mm få ligga med minst en månad. Jag vill ha en närmast djupröd färg och mycket karaktär. När skalen silas bort drar jag i socker, ca 1,5 kg. Det ska bli halvsött.

24 feb 2021 

Silade bort skal, fruktkött mm. Tillsatte ca 0,5 kg socker.

En av vinsterna med att göra eget vin är att man kan smaka det under hela dess livslängd. Från där mitt rödbetsvin är nu, i slutfasen av jäsningsprocessen, tills när det förmodligen ”dör” om ca 10 år. Förhoppningsvis är min familj och mina vänner med på denna resa. Så fantastiskt att smaka detta vin nu och sen om 7 år. Vilket äventyr!

7 mars 2021

Silade vinet och sköljde bort bottenslammet.

16 mars 2021

Buteljerade. 22 små flaskor, 3 stora.