Det här är en härlig maträtt som passar riktigt bra till rött vin. Missa inte att dofta på grönsakerna under tillagningen. När du tillsätter lakritsen så lyfter det hela och det är just den där lilla extra knuffen som lakritsen ger som gör att det blir så bra ihop med ett gott rödvin.
-
4 portioner
Det här behöver du:- 4 potatisar
- 2 palsternackor
- 1 sötpotatis
- 6 champinjoner
- 2 msk lakritsrotspulver
- 75 g smör
- rapsolja
- salt och peppar
Gör så här:Klyfta rotsakerna och dela svamparna samt stek försiktigt i rapsolja och smör tills rotsakerna mjuknar. Pudra lakritsrot över.
Vintips: Rött, fruktigt och smakrikt. Jag rekommenderar en fatlagrad grenache, med nyanserad, fruktig och kryddig smak med fatkaraktär. Den har inslag av jordgubbar, kanel, rosmarin, skogshallon och choklad. Serveras vid cirka 18°C.
Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: