Purjo är en underbar grönsak som går att använda på tusen olika sätt. En enkel och riktigt god variant är att ugnsbaka purjolöken.
Använd den sedan som tillbehör eller som en egen liten mellanrätt.
-
4 portioner
Det här behöver du:- 4 purjolökar
- 1 röd paprika
- 1 litet knippe persilja
- 2 klyftor vitlök
- 50 g smör
- 0,5 citron, skalet
- salt och peppar
Gör så här:Sätt ugnen på högsta värme. Kärna ur paprikan och dela den i kvartar. När ugnen är varm, lägg in purjolökarna och paprikan på en plåt högst upp och baka dem tills har fått riktigt mycket färg på alla sidor.Hacka persiljan och pressa vitlöken i smöret.Rör ihop smöret med persilja, citronskal, salt och peppar.Ta ut purjolöken och dela på längden. Hacka paprikan i små bitar.Klicka ut smöret över purjon och servera med paprikan strösslad över. Tid: 20 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: