Den stora vinvärlden och den lilla
Det finns flera likheter mellan vinvärlden i stort och den lilla vin-ankdammen i Sverige. Som det här med ful-vin. Med ful-vin menar jag vin som...
Tankar om bubbel
Bubbel är ett friskt bubblande vin, oftast vitt och torrt. Men det finns också rött bubbel från Australien eller Lambrusco från Italien. Och...
-
Peter möter… Karsten Thurfjell
I det här avsnittet av Peter möter… så samtalar jag med en av Sveriges främsta vinexperter, Karsten Thurfjell. Det blir bland annat trendspaning och samtal om vinkvalitet. -
Därför hyllar vinexperterna sherry
Varför är det bara vinexperter som upptäckt sherry? Sherry är nämligen en utmärkt dryck som passar till otroligt många smaker.Det är nog så att sherry passar till allt. Japp. Här får du hur som helst en hel bunt med sherrytips.
-
Vinets temperatur – tänk så här
Det finns flera faktorer som påverkar hur vi upplever ett vin. Till exempel vinets temperatur.Hur ska du då tänka för att hitta den rätta temperaturen för ditt vin? Peter ger några snabba och enkla tips.
-
Torrt bubbel till grönsaksrätter – javisst!
Att etiketterna på hyllorna hos Systembolaget bara anger att kött. fisk och skaldjur är vad torrt bubbel passar till kan du ta med en nypa salt. Givetvis går det också utmärkt att dricka torrt mousserande vin till grönsaksrätter!Peter förklarar hur du kan tänka när du vill ha mousserande vin till vegetarisk mat.