En härlig Waldorfsallad med rotselleri som aspirerar på att vara en av de allra mest underskattade grönsakerna. Inte minst därför att den är så rödvinsvänlig. För att inte tala om valnötterna! Drick rosé-bubbel, en fruktig rosé eller ett lätt rött vin till detta.
4 portioner
Det här behöver du:
romansallad
0,5 kg rotselleri
2 dl valnötter
2 dl böngroddar
2 syrliga äpplen
1 dl majonnäs
1/2 citron
salt och pepparMajonnäs:
1 ägg
1 tsk fransk senap
1/2 klyfta vitlök
2 tsk saft av citron
salt och peppar
1 dl rapsoljaGör så här:
Majonnäs: Knäck ägget i en mixer och tillsätt allt utom oljan. Mixa och droppa i oljan allteftersom tills det tjocknat. Ställ i kylen 30 min.
Salladen: Skär rotselleri och äpple i små bitar. Koka upp rotsellerin och kyl av direkt. Skölj salladen och dela nötterna i mindre bitar.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och citron.
Vinrekommendation: En vinvänlig sallad. Här passar det mesta utom de kraftfullaste röda. Bäst dock med rosé eller ett medelfylligt vitt som Argento Chardonnay till exempel.
Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: