Jag håller vinprovningar, testar nya viner och tipsar om de bästa och så tillverkar jag mitt eget naturvin. För mig är vinerna en del av mitt liv och en väsentlig del av många matupplevelser. Min förhoppning är att kunna dela med mig av de här kunskaperna på ett både enkelt och roligt sätt.
Lär dig göra eget naturvin på blommor, frukt, grönsaker och bär under tre kurstillfällen.
Pris: 899 kr per person
Bromma Vinatelje:
Kursstart 4 april, 19.00
Blacksta Vingård:
Kursstart 2 maj, 17.00
(Bokas via Blacksta Vingård: blackstavingard.se)
Innehåll:
1. Introduktion
Vad behövs, Vad ska du tänka på. Vildjäst. Råvaror. Jäs-tider etc
Deltagarna får jäshink och jäsrör.
Deltagarna sätter igång sitt vin efter kurstillfället.
2. Vad händer nu? Skaka om. Bra kombinationer, frukt, blommor, bär och grönsaker. Smaka av och förbättra smaken. Hur vet man om det blir bra?
3. Sila av och smaka av. Är vinet på rätt väg. Syra och sötma. När är det färdigt? Buteljera.
Alla deltagare tar med sitt vin och vi smakar av och diskuterar.
Kontakta mig på peter@smakbalans.se för mer info och anmälan.